Wil jij jouw woning verkopen?

Leuk dat je meer wilt weten over wat wij kunnen betekenen in de verkoop van jouw woning! Het verkopen van jouw (t)huis is vaak een spannend proces, want verhuizen doe je niet elke dag. De eerste stap is al gezet, je bent namelijk al aan het oriënteren wat er allemaal bij komt kijken. Wij vertellen je graag in tien stappen wat je van ons als verkoopmakelaar mag verwachten. 

Het verkooptraject in 10 heldere stappen:

Persoonlijke kennismaking:

We maken graag eerst kennis met je bij jou thuis. Tijdens dit persoonlijke kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en komen jouw verkoopplannen uitgebreid aan bod. Je vertrouwt jouw thuis aan ons toe en daar moet je een goed gevoel bij hebben. We gaan een traject in waar we open een eerlijk met elkaar moeten communiceren. Ons doel is om zo snel en zo goed mogelijk jouw woning te Verkopen en dat kan alleen op basis van 100% vertrouwen.

Tijdens de kennismaking geven we je een helder en professioneel advies. We kijken hierbij naar de woningwaarde, de vraagprijs en de verwachte verkooptijd van de woning, afgestemd op de huidige woningmarkt. Hierbij baseren we ons mede op vergelijkbare verkochte woningen en te koop staande de woningen in de wijk. Daarnaast hebben wij een enorm netwerk opgebouwd door de jaren heen. Wij zetten ons voor meer dan 1000% in en gaan een stap verder daar waar een ander stopt. Dat zorgt veelal voor een hogere verkoopprijs.

De kosten van deze kennismaking? Enkel een kop koffie of een glaasje water en anderhalf uur van jouw tijd. Goede deal toch? 

Woningopname:

De woninganalyse is de basis voor de verkoop van jouw woning. In deze analyse brengen wij de complete woning in kaart, van fundering tot zolder en van berging tot balkon. Wij laten de woning professioneel inmeten volgens de NEN 2580 norm. Dit alles vormt de input voor de kenmerken die wij gaan gebruiken tijdens de verkoop van jouw woning. 

In deze fase bepalen we ook samen een verkoopstrategie. Wij zijn hierin ontzettend flexibel en denken out of the box. Wij staan overal voor open en hebben hier zelf genoeg ideeën over. Ten aller tijden geldt: de verkoopmethode is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je krijgt in de mail van ons het verkoopplan met de daarbij behorende strategie toegestuurd.

Woningpresentatie:

Als verkoopmakelaar weten wij als geen ander hoe jij jouw woning het best kunt presenteren. In deze fase kunnen wij jou dan ook op allerlei fronten adviseren en ondersteunen. 

Bij ons is professionele vastgoedfotografie van zelfsprekend. Daarom werken wij met de beste fotograaf voor het mooiste resultaat. Het is belangrijk dat de sfeer en het gevoel van de woning goed overkomen in het beeld. In onze rol zullen wij jou daarom adviseren op het gebied van styling zodat jij jouw huis optimaal kunt presenteren voor de verkoop. Denk hierbij aan interieurstyling, transformatiefoto’s en woningvideo’s. Om de indeling van de woning en de afmetingen inzichtelijker te maken, worden er standaard ook 2D & 3D plattegronden gemaakt van alle woonlagen.

Tevens ondersteunen wij je graag bij het ontruimen van de woning of andere kleine klusjes.

Het “te koop”bord:

Onze te koop borden vallen op! Ook in de avond en tijdens de donkere winterdagen zal het niemand ontgaan dat jouw woning in de verkoop staat. Mocht het nodig zijn, kunnen we de raamborden verlichten. Zo zijn we ten aller tijden herkenbaar voor iedereen! Eventueel kunnen wij dit aanvullen met een raamposter voor meer basisinformatie aan voorbijgangers. 

social media:

Social Media speelt een essentiële rol in ons leven en in onze onderlinge communicatie. Wij onderscheiden ons van vele andere makelaars doordat wij onze online-activiteiten verbreden met bijvoorbeeld leuke acties en intensieve interactie met onze volgers op Facebook en Instagram. Op deze manier realiseren we een actievere benadering die leidt tot meer interactie en exposure. Dit alles in het voordeel van jouw woning! 

Mouwen opstropen en aan het werk:

Wij gaan actief op zoek naar de koper van jouw woning! Bij Next Step Makelaardij verdien je namelijk een makelaar die kritisch, proactief en slagvaardig is! Wij halen alles uit de kast om een huis zo snel mogelijk en tegen de beste prijs en voorwaarden te verkopen.

In deze fase zullen wij allerlei kanalen aanboren om jouw ideale koper te vinden. Denk aan social media, woningzoekersbestanden, aankoopmakelaars benaderen, onze eigen website, Huislijn, Jaap.nl, Pararius.nl en een uitgebreide presentatie op Funda. 

De bezichtigingen:

Jouw tijd is kostbaar. Daarom besteden wij veel aandacht aan het voorzien van informatie voorafgaand aan de bezichtiging. De begeleiding van de bezichtigingen wordt volledig door ons gedaan. Vooraf stemmen we samen af of het gekozen tijdstip voor de bezichtiging uitkomt. Na de bezichtiging geven we altijd een terugkoppeling over het verloop van de bezichtiging.

Wij vinden het belangrijk dat potentiële kopers kunnen komen kijken wanneer zij hier de tijd voor hebben. Bij ons kunnen ze 6 dagen per week terecht. Ook in de avonden en weekenden zijn potentiële kopers van harte welkom. 

De onderhandelingen:

Je kunt tijdens dit spannende traject volledig vertrouwen op onze ruime onderhandelingservaring. Zodra we een serieuze geïnteresseerden hebben, laten wij dit altijd weten. Wij voeren de onderhandelingen, maar dit gaat altijd in samenspraak met jou! Ons doel is om jouw woning tegen de best mogelijke prijs en voorwaarden te verkopen en baseren ons advies daar dan ook op. Uiteindelijk bepaal jij het tegenvoorstel en de minimale verkoopprijs.

Naast ons allround advies, verzorgen wij ook alle communicatie met de kopers voor jou! Hierin staat uiteraard transparantie en eerlijkheid voorop. De intensiviteit van jouw betrokkenheid bepaal jij zelf.

De koopovereenkomst:

YES! Het is gelukt. We hebben een deal!.. En nu? We hebben de verkoopprijs, datum van levering, ontbindende voorwaarden en eventueel een lijst met roerende zaken afgesproken en zullen nu worden vastgelegd in een schriftelijke koopovereenkomst.

Samen met jou en de kopers van jouw woning gaan we aan tafel en nemen we uitvoerig het koopcontract door. Zodra beide partijen een handtekening hebben gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Wat volgt is een spannende periode, want de overeenkomst kan nog ontbonden worden. Er volgt namelijk een bedenktijd van drie dagen, in de overeenkomst zijn ontbindende voorwaarden opgenomen en ook de no-risk clausule kan leiden tot ontbinding. 

Wij weten als geen ander dat dit een uiterst spannende en stressvolle periode is. We zullen daarom volledig klaarstaan voor al jouw vragen. Bij Next Step Makelaardij zijn we pas tevreden als jij dat bent.

De sleuteloverdracht:

Nadat de bedenktijd is verstreken gaan we op de overeengekomen passeerdatum naar de notaris voor de eigendoms- en sleuteloverdracht. Voordat we dit doen, lopen we nog wel een inspectieronde door de woning samen met de kopers. Wanneer alles in orde is gaan we samen met jou naar de notaris. Hier wordt de akte van levering getekend en de sleutels overgedragen aan de koper. Rest ons alleen nog om op een passende manier onze samenwerking hier af te sluiten en de koper te feliciteren met een nieuw thuis! En de verkoper te feliciteren met de verkoop van de woning!

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden?

AAN DE SLAG! Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op! Je kunt ons natuurlijk ook altijd bereiken via:

T: 06-57 74 51 53
E: info@nextstepmakelaardij.nl

Wij vinden het heel belangrijk dat jij met een goed gevoel het traject met ons, Next Step Makelaardij, afsluit. Met eventuele vragen of verrassingen na de aankoop van de woning kun je daarom zondermeer ook dan bij ons terecht. 

Neem contact op