Aankoop

Leuk dat je meer wilt weten over wat wij kunnen betekenen als aankoopmakelaar! De zoektocht naar een fijne, nieuwe woning is leuk, maar ook spannend. Het is een Next step in je leven waar wij je graag bij helpen en adviseren. Zeker in een oververhitte woningmarkt. Daar kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het loopt storm op de woningmarkt en dat betekent vaak snel beslissen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in een vfroeg stadium het woningaanbod ziet en nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat je de woning ook kunt aankopen?

 

Persoonlijke kennismaking:

Alvorens wij met jou het traject ingaan, maken we een persoonlijk kennis met je. Tijdens dit gesprek worden je wensen en eisen uitgebreid besproken. Wij willen helder hebben waar je precies naar op zoek bent. Ook zullen wij uitleggen wat je van ons mag en kan verwachten. Dat voorkomt verrassingen achteraf!

Bezichtigen:

In deze dynamische huizenmarkt is het belangrijk om snel een bezichtiging in te plannen. Jouw droomhuis kan immers morgen alweer verkocht zijn. Vanzelfsprekend maken wij de afspraak met de verkopend makelaar voor jou. Terwijl wij de kwaliteit van de woning onderzoeken is het enige waar jij je druk over hoeft te maken het gevoel dat je bij de woning en de omgeving hebt. Ga je toch liever alleen bezichtigen? Dat kan natuurlijk ook.

Is de vraagprijs realistisch?

Als wij je droomhuis hebben gevonden, dan wil je natuurlijk wel weten wat het waard is. Dat is voor je zelf fijn om te weten en ook goed om te weten voor je financieringsaanvraag. Wij zullen altijd jouw belangen behartigen en vechten voor een eerlijke prijs.

Bouwkundige keuring:

Wij zullen jou adviseren over de eventuele noodzaak van een bouwkundige keuring van de aan te kopen woning. Deze keuring kan door ons worden gedaan. Wij beschikken bij Next Step over een deskundige en gekwalificeerde bouwtechnische keurder. Uiteraard staat het je vrij om een externe deskundige in de arm te nemen. Een bouwkundige keuring kan namelijk van belang zijn voor de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst. Daarnaast vervul jij hiermee jouw onderzoek plicht.

Prijsonderhandelingen:

Onderhandelen is een vak apart, ons vak! Je kunt tijdens dit spannende traject volledig vertrouwen op onze gedegen marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Onze waardebepalingen van de woning baseren wij op de bouwkundige staat, bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en dergelijke. Na het gezamenlijk besluit van het uit te brengen bod, voeren wij alle onderhandelingen met de verkopende partij. Juist hier ligt voor jou het voordeel. Zeker wanneer er meerdere kopers zijn, is een aankoopmakelaar van grote toegevoegde waarde. Als professionals kijken wij niet alleen naar een goede, realistische transactieprijs, maar bespreken ook de voorwaarden zoals bijvoorbeeld de eventuele ontbindende voorwaarden.

Het koopcontract:

En nu? Nu wordt het koopcontract opgesteld. Wij controleren daarbij alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum, de lijst van roerende zaken, maar ook eventuele bepalingen die in jou voordeel- of nadeel kunnen werken. Zodra de wettelijke bedenktijd van drie dagen is verstreken, is er sprake van een bindende overeenkomst.

De notariele akte:

Als koper mag je de notaris zelf uitzoeken. Wij zullen je in de keuze uiteraard bijstaan. Vervolgens wordt door de notaris de notariele akte voor je opgesteld. Hierbij controleren wij nauwkeurig of alle gemaakte afspraken duidelijk zijn weergegeven en zullen wij deze samen, in heldere taal met jou doornemen.

De eigendomsoverdracht:

Tot slot begeleiden wij je bij de feitelijke overdracht. Direct voor de oplevering doen wij eerst nog een nauwkeurige eindinspectie van de woning. Is de leeg en zijn eventueel over te nemen spullen achtergelaten? Werkt alles naar behoren? Veder zullen wij de actuele meterstanden opnemen. Wij controleren alles uitvoerig.

De sleuteloverdracht:

Dit is eigenlijk het leukste deel. Eindelijk is het zover. Nu gaan wij samen naar de notaris voor de overdracht. Na controle en goedkeuring teken je de akte van levering. Eventuele lopende garanties gaan over en krijg je de sleutel van je nieuwe woning.

Rest ons om je te feliciteren en je heel veel woongeluk toe te wensen!

Neem contact op